5 Nisan 2022 Salı

Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tarifi

 

Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 buçuk su bardağı taze barbunya
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates sosu (2 domates rendesi)
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz

    Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeyi yıkayıp düdüklü tencereye alarak üzerine 2 su bardağı su ekliyoruz.
  • Kaynara çıktıktan sonra 10 dakika haşlayarak altını kapatıyoruz. (normal tencerede daha uzun sürede bu işlemi yapabilirsiniz. ).
  • Yemeklik doğranmış soğanı bir tencerede yağla kavuruyoruz.
  • Salçayı ilave edip kavurarak fasulyeyi ekliyoruz.
  • Domates sosu, baharatları ve şekeri ekleyip kavurarak suyu ilave ediyoruz.
  • Küp küp doğranmış hafif kızarttığımız patates ve havucu defne yaprağıyla ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (isteğe göre kızartmadan da ekleyebilirsiniz. )
  • Dinlendikten sonra servis ediyoruz. 😇.
  • Lokum kıvamında lezzetli bir zeytinyağlı yemek mutlaka taze barbunya ile denemenizi tavsiye ederim. 👍.

    Deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder