Lotus Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için:
- 200 gram lotus bisküvi
- 70 gram tereyağ
Üst kreması için
- 500 gram quark
- 200 gram frischkäse (labne)
- 1 kutu schlagsahne (krema)
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 200 gram lotus kreması
Lotus Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküviler robottan geçilir, eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırılır.
- 26 cm’lik kek kalıbına yağlı kağıt geçirilir ,hazırlanan bisküvi kek kalıbının tabanına yerleştirilir.
- Bir bardak yardımı ile iyice bastırıp her tarafın eşit miktarda olmasına dikkat edilir.
- Üzerinin kremasını hazırlayana kadar buzdolabına kaldırılır.
- Kreması için bir karıştırma kabına yumurta hariç bütün malzemeler koyulur ve bir çırpma teli ile karıştırılır.
- Yumurtaları tek tek ekleyip fazla çırpmadan karıştırılır.
- Limon kabuğu rendesini ekleyip krema bisküvilerin üzerine dökülür.
- 160 derece ısınmış fırında 45-50 dakika kontrollü olarak pişirilir.
- Kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile sarıyoruzki krema çok fazla kurumasın.
- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyuyoruz kremanın çatlamasını önlüyor.
- Fırının kapağını ilk yarım saat kapağını kesinlikle açmayın krema sönebilir.
- Piştiğinden emin olmak için kalıbınızı sallayın eğer ortası çok fazla sallanmıyorsa pişmiş demektir daha fazla fırında tutmayın.
- Üzerinin lotus kremasını bir kaseye alıp çok az mikrodalgada ısıtın ve cheesecake oda ısısına geldikten sonra üzerine dökün.
- Mikrodalga fırın yoksa sıcak su içine kavanozu koyup kremayı yumuşatabilirsiniz.
- Cheesecake bir gece buzdolabında bekletilir ve ertesi gün servis tabağına alınır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder