4 Nisan 2022 Pazartesi

Lotus Cheesecake Tarifi

 

Lotus Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 200 gram lotus bisküvi
  • 70 gram tereyağ

Üst kreması için

  • 500 gram quark
  • 200 gram frischkäse (labne)
  • 1 kutu schlagsahne (krema)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • 200 gram lotus kreması

    Lotus Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküviler robottan geçilir, eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırılır.
  • 26 cm’lik kek kalıbına yağlı kağıt geçirilir ,hazırlanan bisküvi kek kalıbının tabanına yerleştirilir.
  • Bir bardak yardımı ile iyice bastırıp her tarafın eşit miktarda olmasına dikkat edilir.
  • Üzerinin kremasını hazırlayana kadar buzdolabına kaldırılır.
  • Kreması için bir karıştırma kabına yumurta hariç bütün malzemeler koyulur ve bir çırpma teli ile karıştırılır.
  • Yumurtaları tek tek ekleyip fazla çırpmadan karıştırılır.
  • Limon kabuğu rendesini ekleyip krema bisküvilerin üzerine dökülür.
  • 160 derece ısınmış fırında 45-50 dakika kontrollü olarak pişirilir.
  • Kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile sarıyoruzki krema çok fazla kurumasın.
  • Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyuyoruz kremanın çatlamasını önlüyor.
  • Fırının kapağını ilk yarım saat kapağını kesinlikle açmayın krema sönebilir.
  • Piştiğinden emin olmak için kalıbınızı sallayın eğer ortası çok fazla sallanmıyorsa pişmiş demektir daha fazla fırında tutmayın.
  • Üzerinin lotus kremasını bir kaseye alıp çok az mikrodalgada ısıtın ve cheesecake oda ısısına geldikten sonra üzerine dökün.
  • Mikrodalga fırın yoksa sıcak su içine kavanozu koyup kremayı yumuşatabilirsiniz.
  • Cheesecake bir gece buzdolabında bekletilir ve ertesi gün servis tabağına alınır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder