5 Nisan 2022 Salı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kavrulmuş kadayıf
  • 2.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krem şanti 

    Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritelim,içine kavrulmuş kadayıf ve toz şekeri katıp kavuralım.
  • İçine kırılmış cevizi ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kaptalım.
  • Muhallebisi için tencereye süt ,toz şeker, nişasta ve unu alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Muhallebinin ilk sıcağı çıkınca içine krem şantiyi ilave edip karıştıralım.
  • Borcamın altına kavurduğumuz kadayıfın yarısını koyalım ve güzelce bastırarak düzleyelim.
  • Daha sonra hazır olan muhallebimizi üzerine dökelim.
  • Son olarak kalan kadayıfı da üzerine döküp güzelce yayalım.
  • 1 saat kadar buz dolabında dinlendirelim. Servise hazır☺️.Deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder