5 Nisan 2022 Salı

Patatesli Börek Tarifi

 

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar su/süt
  • 1 adet yumurta

İç harçı için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz karabiber zerdeçal (zevke göre)

    Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harçımızı hazırlamakla başlayalım.
  • Patateslerin kabuğunu temizliyorum ve doğruyorum.
  • Üzerine doğranmış soğan, tuz ve su ilave edip kaynatıyorum.
  • Patatesler piştikten sonra bir kenara alıyoruz.
  • Kara biber ilave edip püre haline getiriyoruz.
  • Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Şimdi hamurun hazırlanmaya başlıyorum.
  • Bir kaba 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı mayonez ilave ediyorum.
  • Karışıma su ve süt (yarı yarıya) ilave ederek hamur hazırlamaya başlıyorum.
  • Hamurumuz ele yapışan bir hamur olacak.
  • Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyorum ve elimle azca açarak patatesli içlikten koyuyorum ve kapatıp ters çeviriyorum.
  • Orta ateşte sıvı yağda kızartıyorum.
  • Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder