16 Nisan 2022 Cumartesi

Muhallebili Muska Tatlısı (Çok Hafif Çok Lezzetli) Tarifi

 

Muhallebili Muska Tatlısı (Çok Hafif Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (45 adet)

Arasına sürmek için;

  • 125 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 bardağı su

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 limon kabuğu rendesi

    Muhallebili Muska Tatlısı (Çok Hafif Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye şekeri ve suyu koyup, ocağa alın, karıştırın kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Muhallebisi için; tencereye nişasta, pirinç unu, un ve sütü ekleyerek karıştırın ve tencereyi ocağa alın.
  • Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
  • Tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin, tereyağı eriyene kadar karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın.
  • Yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritin. Yufkaları düz bir zemine alin ve aralarına tereyağı sürerek 5 adet yufkayı üst üste yerleştirin. Daha sonra 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin, uç kısımlarına hazırladığınız soğumuş muhallebiden koyarak muska şeklinde sarın. Yufkalarınız bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Tatlılarınızı borcama dizin ve üzerlerine kalan tereyağından sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık pişirin.
  • Tatlınızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine toz fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder