Porsiyonluk Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- Güllaç yaprağı
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 2 çay kaşığı vanilya
İçine;
- Ceviz kırığı
Üzerine;
- Fındık kırığı
- Çilek
Porsiyonluk Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sütü bir tencereye alıp, içine şekeri koyuyoruz ve şeker eriyene kadar ısıtıyoruz, kaymasına gerek yok.
- Püf noktası şerbetin el yakmayacak ısıda olması yoksa güllacımız hamur olur.
- Ocaktan aldığımız ılık şerbetimize 2 çay kaşığı vanilya ekleyipi karıştırıyoruz.
- Daha sonra güllaç yapraklarını kaselerimize uygun şekilde parçalıyoruz.
- Kasenin altına bir kaşık süt koyup güllaç yaprağından koyuyoruz, sonra tekrar süt katıyoruz.
- Ortasına ceviz ekleyip, üstüne tekrar güllaç süt ekleyerek porsiyonluk güllacımız hazırlıyoruz.
- Buz dolabında kaldırıp dinlendiriyoruz.
- Üzerini çilek ve fındıkla veya dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder