2 Nisan 2022 Cumartesi

Porsiyonluk Güllaç Tarifi

 

Porsiyonluk Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Güllaç yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya

İçine;

  • Ceviz kırığı

Üzerine;

  • Fındık kırığı
  • Çilek

    Porsiyonluk Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütü bir tencereye alıp, içine şekeri koyuyoruz ve şeker eriyene kadar ısıtıyoruz, kaymasına gerek yok.
  • Püf noktası şerbetin el yakmayacak ısıda olması yoksa güllacımız hamur olur.
  • Ocaktan aldığımız ılık şerbetimize 2 çay kaşığı vanilya ekleyipi karıştırıyoruz.
  • Daha sonra güllaç yapraklarını kaselerimize uygun şekilde parçalıyoruz.
  • Kasenin altına bir kaşık süt koyup güllaç yaprağından koyuyoruz, sonra tekrar süt katıyoruz.
  • Ortasına ceviz ekleyip, üstüne tekrar güllaç süt ekleyerek porsiyonluk güllacımız hazırlıyoruz.
  • Buz dolabında kaldırıp dinlendiriyoruz.
  • Üzerini çilek ve fındıkla veya dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder