14 Nisan 2022 Perşembe

Püreli Tas Kebabı Tarifi

 

Püreli Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuzu kuşbaşı
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet defne yaprağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Püresi için :

  • 4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema (200 ml.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 muskat rendesi
  • Kaşar peyniri

    Püreli Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeğimiz için ilk önce etimizi yıkayıp düdüklü tencereye koyalım.
  • Rengi dönüp suyunu salana dek karıştıralım.
  • Üzerine 3 su bardağı sıcak su koyup kapağını kapatalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp yarım saat pişirelim. Patatesleri ocağa koyup haşlayalım.
  • Soğan, sarımsak, domates ve biberleri doğrayalım.
  • Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyalım.
  • Eriyince etimizi koyup biraz kavuralım.
  • Doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Salçayı ilave edelim.
  • Daha sonra biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Üzerine domatesleri ilave edelim.
  • Un, karabiber, pulbiber, kekik, tuz ilave edip karıştıralım.
  • Üzerine haşladığımız etin kalan suyunu dökelim.
  • Üzerine defne yapraklarını koyalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp yarım saat pişmeye bırakalım.
  • Biz bu arada püreyi hazırlayalım.
  • Haşlanmış patatesleri sıcakken soyalım.
  • Soğumadan ezelim.
  • Üzerine tereyağı ilave edip karıştıralım.
  • Kremayı ,tuz ,karabiber ve muskat rendesini ilave edip iyice karıştıralım.
  • En son kaşar peynirini rendeleyip ilave edelim.
  • Servis tabağına püreyi yayalım.
  • Üzerine pişen yemekten koyalım. Ben kalan sulu kısmını ayrı tabağa aldım. Ekmek banıp yemek isteyenler için.
  • Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Maydanoz, kekik veya biberiye ile tuz ve baharatını kendi damak tadına göre ayarlayabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder