Püreli Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuzu kuşbaşı
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 3 adet defne yaprağı
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Püresi için :
- 4 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema (200 ml.)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 muskat rendesi
- Kaşar peyniri
Püreli Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeğimiz için ilk önce etimizi yıkayıp düdüklü tencereye koyalım.
- Rengi dönüp suyunu salana dek karıştıralım.
- Üzerine 3 su bardağı sıcak su koyup kapağını kapatalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp yarım saat pişirelim. Patatesleri ocağa koyup haşlayalım.
- Soğan, sarımsak, domates ve biberleri doğrayalım.
- Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyalım.
- Eriyince etimizi koyup biraz kavuralım.
- Doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Salçayı ilave edelim.
- Daha sonra biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Üzerine domatesleri ilave edelim.
- Un, karabiber, pulbiber, kekik, tuz ilave edip karıştıralım.
- Üzerine haşladığımız etin kalan suyunu dökelim.
- Üzerine defne yapraklarını koyalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp yarım saat pişmeye bırakalım.
- Biz bu arada püreyi hazırlayalım.
- Haşlanmış patatesleri sıcakken soyalım.
- Soğumadan ezelim.
- Üzerine tereyağı ilave edip karıştıralım.
- Kremayı ,tuz ,karabiber ve muskat rendesini ilave edip iyice karıştıralım.
- En son kaşar peynirini rendeleyip ilave edelim.
- Servis tabağına püreyi yayalım.
- Üzerine pişen yemekten koyalım. Ben kalan sulu kısmını ayrı tabağa aldım. Ekmek banıp yemek isteyenler için.
- Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- Maydanoz, kekik veya biberiye ile tuz ve baharatını kendi damak tadına göre ayarlayabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder