14 Nisan 2022 Perşembe

Şehriyeli Havuç Tarator Tarifi

 

Şehriyeli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane büyük havuç
  • Küçük kahve fincanı şehriye (isteğe bağlı)
  • 3 tane kornişon turşu
  • 1 kase süzme yoğurt
  • Dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Mayonez (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Şehriyeli Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havucu rendeleyip çok az zeytinyağı ile soteleyip soğuması için kaseye aldım.
  • Aynı tavaya zeytinyağı ekleyip şehriyeyi hafif rengi dönene kadar kavurdum.
  • Yarım su bardağı su ekleyip,suyunu çekene kadar pişirip ocaktan aldım.
  • Pişen şehriyelerin üzerine tekrar yarım kahve fincanı soğuk su ilave edip, tavanın ağzını kapatıp dinlenmeye bıraktım. (salatanın içinde şehriyelerin tane tane olması için).
  • Yoğurdu ,sarımsak,mayonez,karabiber tuz ile iyice karıştırdım.
  • Rendelenmiş turşu,dereotu ve diğer malzemeleri yoğurt sosuyla harmanlayıp, salatamı tamamladım.
  • Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐.

    Not; Şehriyeyi kavurarak hazırladım,arzu eden haşlama usulüde yapabilir,üzeri için ceviz içi,taze nane,baharat tamamen damak tadınıza kalmış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder