14 Nisan 2022 Perşembe

Patates Graten Tarifi

 

Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • Tuz
  • Çay kaşığı ucu ile kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi

Beşamel sos için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 avuç kaşar rendesi
  • Çay kaşığının ucu ile kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı harç için;

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram kadar kıyma
  • 1 tane orta boy soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • İsteğe bağlı bir tutam maydanoz

    Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Beşamel sos için kaşar dışında malzemeler karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebi kıvamına gelince tuzu, karabiberi ve bir avuç kaşar rendesi eklenip karıştırılır. Sosumuz da hazır.
  • Kıymalı harç için tavaya biraz yağ eklenir ve kıyma kavrulur.
  • Üzerine soğan incecik doğranır ve baharatları eklenip biraz daha kavrulur.
  • Son olarak salça da eklenip biraz daha kavrulur.
  • Patateslerimiz ince ince yuvarlak dilimler halinde doğranır. İnce olmasına özen gösterelim.
  • Yıkandıktan sonra tuzu ve baharatı eklenip karıştırılır.
  • Yukarıda da belirttiğim gibi patatesleri biraz soteleyip yapabilirsiniz.
  • Patateslerin yarısı borcama dökülür ve üzerine kıymalı harcımız yayılır.
  • Kalan patateslerde üzerine eklendikten sonra beşamel sosumuz da üzerine yayılır.
  • 180 200 derece fırında pişirilir.
  • Ara ara çatalla patateslerin pişip pişmediğini kontrol etmeliyiz. Pişme süresi bir saati bulabilir.
  • Son olarak da üzerine rendelenmiş kaşar serpip kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder