14 Nisan 2022 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz

    Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağını ,doğranmış kuru soğanını koyup güzelce kavuralım.
  • Yıkanmış olan pirinç, bulgur ,mercimek süzüp tencereye döküp salçayıda ekleyip karıştıralım.
  • Birazda öyle kavurup sıcak su ilave edip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.Kısık ateşte pişiriyoz.
  • Piştikten sonra yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Tepsiye döküyoruz ,üzerine baharatlarını, tuzunu, ince kıyılmış maydanozu ve 1 adet kuru soğanı çiğ olarak doğrayıp koyuyoruz.Güzelce karıştırıyoruz.
  • En son üzerine yarım çay bardağı zeytinyağ döküp tekrardan karıştırıyoruz iç harcımız hazır.
  • Tuzunu yaprağın tadına göre ayarlayın. Ve sarın ister poşete koyup derin dondurucuda saklayıp sonrada pişirebilirsiniz ister şimdi pişirebilirsiniz ben her ikisinide yaptım .
  • Tencereye yaprak sarmamızı diziyoruz ,dilimlenmiş limon koyuyoruz ve üzerine sıcak su ilave edip pişiriyoruz.
  • Suyu azalırken zeytinyağ damlatıyorum ,pişirmeye devam ediyorum ,suyu bitince pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder