Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase soyulmuş minik soğan
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı acuka ya da salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 kaşık zeytinyağ
Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanlarımızı zeytinyağ da kavuruyoruz.
- Kızarmaya başlayınca 1 su bardağı suyu ilave ederek tekrar pişiriyoruz.
- Daha sonra salça ve baharatları katarak karıştırıyoruz.
- Pişmesine yakın nar ekşisi koyarak karıştırıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder