Baklavaya Rakip Bayram Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram (yarım paket) tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Baklavaya Rakip Bayram Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz.
- Derin bir tencereye şekeri ve suyu alarak kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave ederek 10 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz.
- Karıştırma kabımıza un hariç tüm malzemeleri alarak güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak kıvamlı fakat ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Daha sonra hamurumuzu 8 parçaya ayırıyoruz ve ayırdığımız parçaları rulo yapıyoruz yaptığımız ruloları fırın tepsimize veya borcama yerleştiriyoruz.
- Herbirini 4 parçaya bölüyoruz.
- Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürerek 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz
- Pişen tatlımızı fırından alıyoruz ve ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbetimizle buluşturuyoruz.
- Şerbetini çeken tatlımız servise hazırdır. Herkese tavsiye edebileceğim çok lezzetli bir o kadarda zahmetsiz bir tatlı evde olan malzemelerle 1 saat içinde hazırlayıp pişirip şerbetleyebileceğiniz pratik bir tatlı şimdiden herkese afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder