Çay Demlenene Kadar Hazırlanan Damla Çikolatalı Kurabiye (15 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı damla çikolata
Çay Demlenene Kadar Hazırlanan Damla Çikolatalı Kurabiye (15 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ,şeker ve sıvı yağ derin bir karıştırma kabına alınır .
- Şeker eriyinceye kadar çırpılır .
- Daha sonra kakao ilave edilerek tekrar çırpmaya devam edilir .
- Ardından vanilya, kabartma tozu ve un,nişasta eklenip yoğurulur (un az gelirse gerektiği kadar kullanabilirsiniz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak)
- Son olarak damla çikolata ilave edilir.
- Biraz yoğurduktan sonra yuvarlayıp üzerine fazla bastırmadan yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirilir.
- Kurabiyeler piştiğinde yumuşak olmalıdır.
- Daha uzun süre fırında bekletirseniz aynı lezzeti bulamazsınız fırından çıktıktan sonra bir süre soğuması beklenir ,soğuduktan sonra servis edilir şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder