Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı ılık su ( 200 ml)
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- Un (yaklaşık 7 su bardağı kontrollü)
Bezeleri yağlamak için
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram eritilmiş tereyağı
İç harcı
- 1 küçük kase beyaz peynir
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Maydanoz (Hepsi karıştırılacak)
Üzerine
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörekotu,susam
Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve tuz hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırdım.
- Ardından tuzu, kontrollü olarak unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırladım. (biraz ele yapışkan)hamuru hazırladıktan sonra 18 eşit parçaya böldüm ve beze haline getirdim.
- Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını borcama döktüm.
- Üzerine bezeleri elimle bastırarak önlü arkalı iyice yağlanmasını sağladım.
- Daha sonra borcamın üzerini streçle kapladım ve 20 dakika dinlendirdim.
- Daha sonra her bir bezeyi tezgah üstüne alarak elimle açtırdım.
- Daha sonra hamurumun iki yanından katladım ve iç harcını ekleyip iki yandan katlayarak rulo şeklinde sardım ve tepsiye dizdim.
- Tüm hamurlar için aynı işlemi uyguladım.
- Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda kızarıncaya kadar pişirdim. Yaklaşık 35- 40 dakika.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder