30 Mayıs 2022 Pazartesi

Çıtır Börek Tarifi

 

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı ılık su ( 200 ml)
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Un (yaklaşık 7 su bardağı kontrollü)

Bezeleri yağlamak için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram eritilmiş tereyağı

İç harcı

  • 1 küçük kase beyaz peynir
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Maydanoz (Hepsi karıştırılacak)

Üzerine

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu,susam 

    Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuz hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırdım.
  • Ardından tuzu, kontrollü olarak unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırladım. (biraz ele yapışkan)hamuru hazırladıktan sonra 18 eşit parçaya böldüm ve beze haline getirdim.
  • Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını borcama döktüm.
  • Üzerine bezeleri elimle bastırarak önlü arkalı iyice yağlanmasını sağladım.
  • Daha sonra borcamın üzerini streçle kapladım ve 20 dakika dinlendirdim.
  • Daha sonra her bir bezeyi tezgah üstüne alarak elimle açtırdım.
  • Daha sonra hamurumun iki yanından katladım ve iç harcını ekleyip iki yandan katlayarak rulo şeklinde sardım ve tepsiye dizdim.
  • Tüm hamurlar için aynı işlemi uyguladım.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda kızarıncaya kadar pişirdim. Yaklaşık 35- 40 dakika.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder