1 Mayıs 2022 Pazar

Fırında Karışık Karnıyarık Tarifi

 

Fırında Karışık Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İç harcı için;

  • 150 gram kıyma,
  • 1 adet domates (1 çay bardağı domates konservesi kullandım)
  • 2 sivri biber
  • 2 kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Üzeri için;

  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber

    Fırında Karışık Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri yıkayalım kurulayarak patlıcanları alacalı soyarak ikiye bölelim. Kabağı dört e bölelim, patatesi ikiye bölerek içini oyalım.
  • Şimdi bunları kızartmak için kızgın yağda çok fazla kızarmamak kaydı ile kızartıp havlu kağıt üzerine alalım fazla yağını çeksin.
  • İç harcı için kıymayı güzelce rengi koyulaşana kadar karıştırarak kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sivri biber i ilave edelim soğanlar yumuşayınca salçasını, domatesi, sarımsağı, ilave ederek bir, iki dakika beraber pişirip, ocaktan alalım.
  • İnce kıyılmış maydanoz ilave edelim iç harcımız da hazırdır. Kızarmış olan sebzeleri fırın kabına dizelim içlerine hazırlamış olduğumuz iç harcından kaşık yardımı ile içlerine dolduralım.
  • Üzerlerine tam kapatmayacak şekilde domates ve biber dilimleri koyalım. Sosu için bir kasenin içinde salçayı verilen ölçüde şu ile açarak karnıyarıkların aralarına dökelim.
  • Fırını 200 dereceye alt üst pişirme ayarına getirerek orta rafta20-25 dakika üzerin deki malzeme hafif kızarınca yemeğimiz pişmiş demektir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder