Fırında Karışık Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İç harcı için;
- 150 gram kıyma,
- 1 adet domates (1 çay bardağı domates konservesi kullandım)
- 2 sivri biber
- 2 kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
Sosu için;
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri için;
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
Fırında Karışık Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri yıkayalım kurulayarak patlıcanları alacalı soyarak ikiye bölelim. Kabağı dört e bölelim, patatesi ikiye bölerek içini oyalım.
- Şimdi bunları kızartmak için kızgın yağda çok fazla kızarmamak kaydı ile kızartıp havlu kağıt üzerine alalım fazla yağını çeksin.
- İç harcı için kıymayı güzelce rengi koyulaşana kadar karıştırarak kavuralım.
- Yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sivri biber i ilave edelim soğanlar yumuşayınca salçasını, domatesi, sarımsağı, ilave ederek bir, iki dakika beraber pişirip, ocaktan alalım.
- İnce kıyılmış maydanoz ilave edelim iç harcımız da hazırdır. Kızarmış olan sebzeleri fırın kabına dizelim içlerine hazırlamış olduğumuz iç harcından kaşık yardımı ile içlerine dolduralım.
- Üzerlerine tam kapatmayacak şekilde domates ve biber dilimleri koyalım. Sosu için bir kasenin içinde salçayı verilen ölçüde şu ile açarak karnıyarıkların aralarına dökelim.
- Fırını 200 dereceye alt üst pişirme ayarına getirerek orta rafta20-25 dakika üzerin deki malzeme hafif kızarınca yemeğimiz pişmiş demektir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder