Kış Kısırı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince esmer bulgur
- Marul
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 küçük boy turp
- Kara lahana
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı sumak
Kış Kısırı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulguru sıcak su ile ıslatın ve üzerini 10 dk kapatın. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, üzerine küp küp doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun.
- Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyin, son olarak baharatları ekleyip, son bir kere karıştırın. Sonrasında yumuşattığınız bulgurun üzerine bu sosu ilave edip iyice karıştırın.
- Daha sonra içerisine ekleyeceğiniz malzemeleri doğranacakları doğrayın rendelenecekleri rendeleyin ve bulgurun üzerine ilave edip, limon suyu ve nar eksisini ekleyip, karıştırın. Kısır servise hazır denemek isteyen herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder