30 Mayıs 2022 Pazartesi

Gendime Çorbası (Erzincan Usulü) Tarifi

 

Gendime Çorbası (Erzincan Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram aşurelik buğday (haşlanmamış)
  • 300 gram kuru fasulye (haşlanmamış)
  • 300 gram nohut (haşlanmamış)
  • 550 gram yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 40 gram un
  • 1,5 yemek kaşığı tuz (az tuz seviyorsanız 1 yemek kaşığı yeterlidir)
  • 2 litre su

Üzeri için:

  • 50 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı nane

    Gendime Çorbası (Erzincan Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk başta tencereye yoğurt, yumurta ve un ilave edip iyice karıştırın. Pürüzsüz olmalı.
  • Daha sonra suyu ilave edin ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.Not:Ben haşlanmış malzemeleri bu aşamada ilave etmedim. Böyle karıştırması daha rahat ve kolay oluyor ve yumuşamıyor.
  • Kaynadıktan sonra haşlanmış buğdayı, nohutu ve fasulyeyi ilave edip tam 15 dakika daha kaynamaya devam bırakın. Bu sırada devam karıştırın ve sonradan ocağın altını kapatın.
  • Not:Buğday, nohutu ve fasulyeyi bir akşam öncesi ıslatıp ve ertesi gün kaynatın.
  • Küçük bir tencerede tereyağı, sıvı yağını ve nane ilave edikten sonra çorbanın üzerine dökün.
  • En son olarak tuz ilave edip tekrar karıştırın. Helal hoş olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder