30 Mayıs 2022 Pazartesi

Taze Yaprak Sarma Tarifi


 

Taze Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze asma yaprağı
  • Sıcak su

İçi için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 büyük soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet büyük domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pulbiber 

    Taze Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yapraklar 10 dk kaynar su da haşlanır soğumaya bırakılır.
  • Ayrı bir yerde soğanlar ince ince doğranır.
  • Sıvı yağ tencereye alınır soğanlar kavrulur.
  • Biberler ve sarımsaklar da doğranıp soğanlarla kavrulur.
  • Salça eklenir iyice kokusu çıkınca istediğiniz baharatlar ve tuz ve pirinç bulgur eklenir karıştırılır.
  • Domatesler küp küp doğranıp tencereye ilave edilir.
  • Son olarak ince doğranan maydanozlar da eklenip altı kapatılır iç harcın.
  • Ve sarma işlemine başlanır😉 istediğiniz incelikte hepsini sarıp tencereye yerleştirin.
  • Üzerine bir tabak kapatıp sarmaların hizasına kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.
  • Ara ara kontrol edip şu ilavesi yapabilirsiniz.
  • Piştikten sonra yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder