Taze Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze asma yaprağı
- Sıcak su
İçi için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 büyük soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet büyük domates
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pulbiber
Taze Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce yapraklar 10 dk kaynar su da haşlanır soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir yerde soğanlar ince ince doğranır.
- Sıvı yağ tencereye alınır soğanlar kavrulur.
- Biberler ve sarımsaklar da doğranıp soğanlarla kavrulur.
- Salça eklenir iyice kokusu çıkınca istediğiniz baharatlar ve tuz ve pirinç bulgur eklenir karıştırılır.
- Domatesler küp küp doğranıp tencereye ilave edilir.
- Son olarak ince doğranan maydanozlar da eklenip altı kapatılır iç harcın.
- Ve sarma işlemine başlanır😉 istediğiniz incelikte hepsini sarıp tencereye yerleştirin.
- Üzerine bir tabak kapatıp sarmaların hizasına kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.
- Ara ara kontrol edip şu ilavesi yapabilirsiniz.
- Piştikten sonra yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder