5 Haziran 2022 Pazar

10 Dakika Böreği (Sodalı Börek) Tarifi

 

10 Dakika Böreği (Sodalı Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • İç harcı için;

    • Beyaz peynir
    • Maydanoz

    Üzeri için;

    • 1 adet yumurta sarısı
    • Kalan sos
    • 1 yarım şişe maden suyu

      10 Dakika Böreği (Sodalı Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Geniş bir kapta sosumuzun malzemelerini güzelce hazırlayalım.
    • Borcam tepsimizin altını yağlayalım ve üzerine bir adet yufkayı serelim, kalan kısımları dışarda kalsın.
    • Yufkamızın üzerine yarım kepçe kadar sos gezdirelim ve üzerine elimizle böldüğümüz yufkaları tekrar serelim.
    • Sadece peynirli kısma sos sürmeyelim ve bu şekilde son kata kadar devam edelim.
    • Son katında sosunu döktükten sonra, kenarlardaki yufkayı üzerine güzelce yerleştirelim.
    • Böreğimizi fırına sürmeden keselim. Üzerine kalan sosun içerisine yumurta sarısı kırıp sürelim.
    • Daha sonra yarım şişe maden suyunu böreğimizin üzerine gezdirelim.
    • 200 derece önceden ısınmış fırında 20 25 dakika kadar pişirelim. Böreğimiz pişerken nasıl kabardığını kızardığını göreceksiniz. Enfes bir börek oldu deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder