Soğan Baharı Tarifi

 

Soğan Baharı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 soğan (Yarım ay şeklinde çok ince doğranmış)
  • 2 şişe sade maden suyu (Soğuk olacak)
  • 2.5 bardak un
  • Tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Pişirmek için;

  • 2 bardak kadar zeytinyağı

    Soğan Baharı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yarım ay şeklinde ince doğruyoruz.
  • Kabartma tozu, tuz, karabiber be pulbiber derin bir kaseye alıyoruz.
  • Soğuk sodayı döküyoruz.
  • İçine unu koyup, homojen olacak şekilde karıştırıyoruz.
  • Soğanları ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Tavaya yağı alıp, yağı ısıtıyoruz.
  • İyice ısınan yağa kaşık ile mücver gibi koyuyoruz.
  • Kızarınca diğer tarafına çevirerek diğer tarafını da kızartıyoruz.
  • Peçeteye çıkarız fazla yağını alıyoruz.
  • Malzeme bitene kadar devam ediyoruz. Nefis bir tat. Denemenizi öneririm. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder