Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao (60 gr)
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Seçtiğimiz derin bir kaba şeker ve yumurtayı alıp köpürene kadar çırpıp yağ ve sütü de ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Çırpmaya devam ederken harcımıza un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip söndürmeden iyice bir çırpıyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisine veya seçtiğiniz herhangi bir borcama harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170° fırında kontrol ederek pişiriyoruz.
- Bu sırada sos malzemelerini ufak bir tencereye alıp ocakta pişiriyoruz. Sosun sıcak olması gerekiyor.
- Pişen kekimizi fırından alıp hiç bekletmeden sıcakken dilimleyerek yine sıcak olan sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek buzdolabında bekletiyoruz.
Sosu için;
Buz dolabında dinlenen ıslak kekimiz daha lezzetli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder