6 Haziran 2022 Pazartesi

Bol Soslu Islak Kek Tarifi

 

Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao (60 gr)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Sosu için;

    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 su bardağı şeker
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 3 yemek kaşığı kakao

      Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Seçtiğimiz derin bir kaba şeker ve yumurtayı alıp köpürene kadar çırpıp yağ ve sütü de ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
    • Çırpmaya devam ederken harcımıza un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip söndürmeden iyice bir çırpıyoruz.
    • Yağlanmış fırın tepsisine veya seçtiğiniz herhangi bir borcama harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170° fırında kontrol ederek pişiriyoruz.
    • Bu sırada sos malzemelerini ufak bir tencereye alıp ocakta pişiriyoruz. Sosun sıcak olması gerekiyor.
    • Pişen kekimizi fırından alıp hiç bekletmeden sıcakken dilimleyerek yine sıcak olan sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
    • Üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek buzdolabında bekletiyoruz.
    • Buz dolabında dinlenen ıslak kekimiz daha lezzetli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder