5 Haziran 2022 Pazar

Çilekli Parfe Tarifi

 

Çilekli Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 poşet kremşanti (Paketin içinden çıkan iki poşet)
  • 2 su bardağı süt (Soğuk)
  • Yarım kg çilek
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 200 gram petitbör bisküvi
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için;

  • İsteğe bağlı 1 paket çikolata

    Çilekli Parfe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çileklerin yarısını pudra şekeri ile blenderden geçirip, püre haline getirelim.
  • Kalan çilekleri küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Kremşanti ve soğuk sütü sertleşene kadar çırpalım.
  • Şantinin üzerine çilek püresini ilave edip karışana kadar çırpalım.
  • Üzerine ufalanmış bisküvileri, damla çikolatayı, doğranmış çilekleri ve vanilin ekleyip, güzelce karıştıralım.
  • Varsa silikon kalıba yoksa herhangi bir kalıbın içine streç yerleştirip harcımızı koyalım ve üzerine biraz bastırıp (Kalıbın şeklini alması için)streçle kapatalım.
  • Derin dondurucuda en az 5-6 saat dinlendirip, servis tabağına ters çevirelim. Üzerini benmari eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder