6 Haziran 2022 Pazartesi

Çıtır Sosyete Mantısı Tarifi


 

Çıtır Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık su

İç harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 adet domates rende
  • Yarım kapya biber
  • 1 adet yeşil köy biberi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı baharatlar (karabiber, kırmızı toz biber, kimyon )
  • 1 fincan sıcak su

Üzeri için;

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak rende
  • Az tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber – pul biber

    Çıtır Sosyete Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harç hazırlanır.
  • Tavaya yağlar alınır ve minik doğranmış soğanlar az tuzla sotelenir.
  • Pembeleşince kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur.
  • Minik doğranmış biberler eklenerek kavurmaya devam edin.
  • Rengi dönünce pişmeye yakın domates rendesi ve salçalar ilave edilir.
  • 5dk sonra sıcak su kalan tuz ve baharatlar ilave edilir.
  • 1-2 kez fokurdadıktan sonra kapatılır.
  • Oda sıcaklığın da soğumaya bırakılır.
  • Yufkaların her biri dörde bölünür.
  • Yağ ile su karıştırılır yufkanın bir parçasının içerisine sürülür.
  • Kıymalı harçtan yeteri kadar alınıp kenarlarına eklenir.
  • Rulo yapıp sarılır, gül şekli verilir. Hepsine aynı işlem yapılır.
  • Kalan yağlı su üzerlerine gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 190°’de 25-30 dk pişirilir.
  • Üzeri için sos hazırlanır. Yağlar uygun bir tencerede eritilir. Salça eklenip kavrulur.
  • Baharatlar ve yarım kahve fincanı sıcak su ilave edilir.
  • Böreklerin üzerlerine yoğurt ve sos gezdirilir. Servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder