Nefis Tadı İle Taze Fasulye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 500 gram taze fasulye
- 5-6 su bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Yarım limonun suyu
Ayrıca;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
Serviste;
- Kıyılmış dereotu
Nefis Tadı İle Taze Fasulye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye sıvı yağı alalım ve üzerine yemeklik küçük doğranmış kuru soğanı ilave edelim.
- Kuru soğan kavrulurken taze fasulyemizi yıkayıp kılçıklarından ayırıp (varsa),kenarlarını kesip ince doğrayın ,resimdeki gibi.
- Soğanlar kavrulunca doğranmış fasulyeleri ilave edelim ve 1-2 çevirdikten sonra üzerine 5-6 su bardağı soğuk su ilave edelim.
- Suyumuz kaynadıktan sonra altını kısalım ve bu şekilde fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Ayrı tavada tereyağı eritelim ve tepeleme 1 yemek kaşığı un ilave edip kavuralım,unun rengi değişince kavrulmuş unu çorbanın üzerine ilave edelim.
- Ayrı kapta 1,5 su bardağı yoğurt,1 adet yumurta sarısı,ve yarım limonun suyunu sıkıp güzel çırpalım.
- Güzelce çırpmak burda çok önemli pürüzsüz olmalı. Benim yoğurdum ekşimeye başlamıştı bu yüzden ne kadar çırpsam pütürsüz olmadı. Ekşi sevmiyorsanız limon suyunu koymaya bilirsiniz.
- Kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyenin içine aktaralım ve karıştıralım.
- Sonradan bu karışımı geri çorbaya dökelim.
- Güzelce karıştırdıktan sonra kaynadıktan sonra tuzunu ilave edelim,yağda kızartılmış pul biberi ve 10 dakika bu şekilde kaynatalım.
- Servis aşamasında doğranmış dereotu serpiştirelim çok yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder