6 Haziran 2022 Pazartesi

Nefis Tadı İle Taze Fasulye Çorbası Tarifi

 

 

Nefis Tadı İle Taze Fasulye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gram taze fasulye
  • 5-6 su bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım limonun suyu

Ayrıca;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz

Serviste;

  • Kıyılmış dereotu

    Nefis Tadı İle Taze Fasulye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye sıvı yağı alalım ve üzerine yemeklik küçük doğranmış kuru soğanı ilave edelim.
  • Kuru soğan kavrulurken taze fasulyemizi yıkayıp kılçıklarından ayırıp (varsa),kenarlarını kesip ince doğrayın ,resimdeki gibi.
  • Soğanlar kavrulunca doğranmış fasulyeleri ilave edelim ve 1-2 çevirdikten sonra üzerine 5-6 su bardağı soğuk su ilave edelim.
  • Suyumuz kaynadıktan sonra altını kısalım ve bu şekilde fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ayrı tavada tereyağı eritelim ve tepeleme 1 yemek kaşığı un ilave edip kavuralım,unun rengi değişince kavrulmuş unu çorbanın üzerine ilave edelim.
  • Ayrı kapta 1,5 su bardağı yoğurt,1 adet yumurta sarısı,ve yarım limonun suyunu sıkıp güzel çırpalım.
  • Güzelce çırpmak burda çok önemli pürüzsüz olmalı. Benim yoğurdum ekşimeye başlamıştı bu yüzden ne kadar çırpsam pütürsüz olmadı. Ekşi sevmiyorsanız limon suyunu koymaya bilirsiniz.
  • Kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyenin içine aktaralım ve karıştıralım.
  • Sonradan bu karışımı geri çorbaya dökelim.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra kaynadıktan sonra tuzunu ilave edelim,yağda kızartılmış pul biberi ve 10 dakika bu şekilde kaynatalım.
  • Servis aşamasında doğranmış dereotu serpiştirelim çok yakışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder