Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tane yumurta
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6 tane elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları kırıp, toz şekerle beraber iyice çırpalım.
- Bu karışıma süt ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Toz malzemeleri ekleyelim ve topak kalmayana dek karıştıralım.
- Pürüzsüz harcın içerisine cevizleri ekleyip harman edelim.
- Tavaya rendelenen elmaları ve toz şekeri alıp kavuralım.
- Elmalar kendini salınca ocaktan alalım ve tarçın ilave edelim.
- Fırın tepsisine fırın kağıdı serelim ve üzerine elmalı harcı dökelim.
- Elmalı harç ince ve düz olmalı daha sonra kek harcını elmalı harç üzerine dökelim.
- Eşit dağıldıktan sonra önceden ısınan 180 derece fırında, 25 dakika boyunca pişirelim.
- Fırından aldığımız kekin üzerine fırın kağıdı serip ters çevirelim.
- Sıcak sıcak olacak şekilde ve elmaları içte bırakarak, keki dikkatlice saralım.
- Bu şekilde keki soğutalım ve birer parmak kalınlığında dilimleyip pudra şekeri ile süsleyelim.
Elma harcı için
Üzeri için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder