1 Haziran 2022 Çarşamba

Elmalı Rulo Kek Tarifi

 

Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Elma harcı için

    • 6 tane elma
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

    Üzeri için

    • 1 çay bardağı pudra şekeri

      Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Yumurtaları kırıp, toz şekerle beraber iyice çırpalım.
    • Bu karışıma süt ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
    • Toz malzemeleri ekleyelim ve topak kalmayana dek karıştıralım.
    • Pürüzsüz harcın içerisine cevizleri ekleyip harman edelim.
    • Tavaya rendelenen elmaları ve toz şekeri alıp kavuralım.
    • Elmalar kendini salınca ocaktan alalım ve tarçın ilave edelim.
    • Fırın tepsisine fırın kağıdı serelim ve üzerine elmalı harcı dökelim.
    • Elmalı harç ince ve düz olmalı daha sonra kek harcını elmalı harç üzerine dökelim.
    • Eşit dağıldıktan sonra önceden ısınan 180 derece fırında, 25 dakika boyunca pişirelim.
    • Fırından aldığımız kekin üzerine fırın kağıdı serip ters çevirelim.
    • Sıcak sıcak olacak şekilde ve elmaları içte bırakarak, keki dikkatlice saralım.
    • Bu şekilde keki soğutalım ve birer parmak kalınlığında dilimleyip pudra şekeri ile süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder