1 Haziran 2022 Çarşamba

Gül Tatlısı Tarifi

 

Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti

  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Üzerine

  • 1 kase ceviz

    Gül Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet malzemelerini bir tencereye alıyoruz.Kaynamaya başladımı 16 dakika kaynatıp altını kapatacağız
  • Tenceremizin kapağı kapalı kaynatacağız şerbetimizi.
  • Büyün malzemeyi karıştırma kabına alarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamuru tezgaha alarak merdaneyle no çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz.
  • Bardakla yuvarlaklar kesiyoruz 3 yuvarlağı uç kısımları üst üste olacak şekilde koyuyoruz.
  • Ortakısmına ceviz koyuyoruz sarıyoruz sardığımız hamuru ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Alt kısımlarını elimizle birazcık bastırıyoruz.
  • Üst kısımlardaki yaprak kısımlarını elimizle biraz açıyoruz gül şeklini veriyoruz.
  • Tepsimize yerleştiriyoruz bütün hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180°lik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Tatlımız ve şerbetimiz ılık olacak şekilde şerbetiyle buluşturuyoruz.
  • 2 saat şerbetini çekmesi için dinlendiriyoruz. Servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder