3 Haziran 2022 Cuma

Etli Enginar Yemeği Tarifi

 

Etli Enginar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 450 gram kuşbaşı et
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Etli Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Enginarları ayıklayalım.
  • Limonlu suda bekletelim.
  • Kuşbaşı etleri kavuralım.
  • Suyunu çekince yağını ekleyerek biraz daha kavuralım.
  • Üzerine ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyelim.
  • Biraz rengi döndükten sonra enginarları üzerlerine kapatarak 1 su bardağı su ekleyelim.
  • Bir limonun suyunu sıkarak içinde nişastayı çözdürelim. B
  • u karışımı da tencereye ilave edelim.
  • Enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Suyunu çektikçe su ekleyebilirsiniz. Ben toplamda 3 bardak su ekledim.
  • Enginar yaprakları pişince altını kapatalım. Dereotu ilavesiyle servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder