Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 yada 3,5 su bardağı un (unun miktarı kalitesine göre değişkenlik gösterebilir)
Şerbeti
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
İçi
- 1 kase iri kıyılmış ceviz
- Yarım çay kaşığı tarçın
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım,su şekeri iyice karıştırıp,orta ateşte kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynatıp limonu sıkıp 2 dk daha kaynatıyoruz. Un hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Ortalama 50 gram lik bezeler yapıyoruz her bezeyi elimizle petek şeklinde ki nihalede açıp ortasına ceviz koyarak oval şekil veriyoruz.
- Yağlı kağıt kullanmadan fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece de iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz yani fırından çıktıktan 2-3 dk sonra soğuk şerbeti döküyoruz.
- Arada ters düz çevirecek şerbeti tamamen çekmesini sağlıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder