3 Haziran 2022 Cuma

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yada 3,5 su bardağı un (unun miktarı kalitesine göre değişkenlik gösterebilir)

Şerbeti

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu

İçi

  • 1 kase iri kıyılmış ceviz
  • Yarım çay kaşığı tarçın

    Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayalım,su şekeri iyice karıştırıp,orta ateşte kaynatalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynatıp limonu sıkıp 2 dk daha kaynatıyoruz. Un hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Ortalama 50 gram lik bezeler yapıyoruz her bezeyi elimizle petek şeklinde ki nihalede açıp ortasına ceviz koyarak oval şekil veriyoruz.
  • Yağlı kağıt kullanmadan fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece de iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz yani fırından çıktıktan 2-3 dk sonra soğuk şerbeti döküyoruz.
  • Arada ters düz çevirecek şerbeti tamamen çekmesini sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder