3 Haziran 2022 Cuma

Etli Şehriye Pilavı Tarifi

 

Etli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yeşil biber
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4 su bardağı su
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (şehriyeleri kavurmak için)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (pilav için)
  • 1 yemek kaşığı salça

    Etli Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Düdüklüye aldığımız kuşbaşı etin üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve düdüklünün kapağını kapatarak 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
  • Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Biberi de küçük küçük doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım, üzerine şehriyeleri ilave ederek rengi hafif dönünceye kadar kavuralım.
  • Rengi dönen şehriyeleri ocaktan alarak bir kenarda bekletelim.
  • Pilav tenceresine sıvı yağı alalım, üzerine soğan ve biberi ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kavuralım.
  • Rengi döndükten sonra etleri ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Domates salçası ekleyelim ve karıştıralım.
  • Son olarak kavurduğumuz şehriyeleri de ekleyelim ve yine bir iki dakika karıştırarak kavuralım.
  • Sıcak su, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çeken ve üzeri göz göz olan pilavı ocaktan alalım, üzerine kağıt havlu örterek 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen etli pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder