Etli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yeşil biber
- 1 soğan
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 4 su bardağı su
- 400 gr kuşbaşı et
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (şehriyeleri kavurmak için)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (pilav için)
- 1 yemek kaşığı salça
Etli Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Düdüklüye aldığımız kuşbaşı etin üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve düdüklünün kapağını kapatarak 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
- Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Biberi de küçük küçük doğrayalım.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım, üzerine şehriyeleri ilave ederek rengi hafif dönünceye kadar kavuralım.
- Rengi dönen şehriyeleri ocaktan alarak bir kenarda bekletelim.
- Pilav tenceresine sıvı yağı alalım, üzerine soğan ve biberi ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kavuralım.
- Rengi döndükten sonra etleri ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
- Domates salçası ekleyelim ve karıştıralım.
- Son olarak kavurduğumuz şehriyeleri de ekleyelim ve yine bir iki dakika karıştırarak kavuralım.
- Sıcak su, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çeken ve üzeri göz göz olan pilavı ocaktan alalım, üzerine kağıt havlu örterek 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
- Dinlenen etli pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder