3 Haziran 2022 Cuma

Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi

 

Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Bayat ekmek
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 adet patlıcan

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavaya zeytinyağ koyup küp küp doğranmış soğanları ilave ediyoruz, karıştırıyoruz.
  • Kıymayı ekleyip kavuruyoruz, biber ve domatesi ilave tekrar karıştırıyoruz.
  • En son baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Daha sonra kızgın yağda kızartıp bekletiyoruz,.
  • Bayat ekmekleri küp küp doğrayıp borcama koyuyoruz.
  • Tereyağ eritip üzerine gezdirip 200 derece fırında 15 dk kadar kızartıyoruz.
  • Ekmeklerin üzerine patlıcanları koyuyoruz, onun üzerine kıymalı harcımızı koyuyoruz.
  • En üste sarımsaklı yoğurt koyup tamamlıyoruz.
  • Ayrı bir tavada toz biber ve tereyağ eritip üzerine döküyoruz, çok lezzetli alternatif bir yemek ✨👌🏻deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder