Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- Bayat ekmek
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 adet patlıcan
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavaya zeytinyağ koyup küp küp doğranmış soğanları ilave ediyoruz, karıştırıyoruz.
- Kıymayı ekleyip kavuruyoruz, biber ve domatesi ilave tekrar karıştırıyoruz.
- En son baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
- Daha sonra kızgın yağda kızartıp bekletiyoruz,.
- Bayat ekmekleri küp küp doğrayıp borcama koyuyoruz.
- Tereyağ eritip üzerine gezdirip 200 derece fırında 15 dk kadar kızartıyoruz.
- Ekmeklerin üzerine patlıcanları koyuyoruz, onun üzerine kıymalı harcımızı koyuyoruz.
- En üste sarımsaklı yoğurt koyup tamamlıyoruz.
- Ayrı bir tavada toz biber ve tereyağ eritip üzerine döküyoruz, çok lezzetli alternatif bir yemek ✨👌🏻deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder