3 Haziran 2022 Cuma

Kardelen Pastası Tarifi

 

Kardelen Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un ( 200 ml )

Keki ıslatmak için;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım paket sıvı krema (Diğer yarısı muhallebiye kullanılacak)Muhallebi için;
    • 1 litre süt
    • Yarım su bardağı un
    • Yarım su bardağı nişasta
    • 1 paket vanilya
    • 1 su bardağından biraz eksik şeker
    • 80 gram beyaz çikolata (Yarım paket de olur )
    • Yarım paket sıvı kremaAra katı için;
      • 1 kase doğranmış çilek
      • 1 avuç damla çikolata veya çikolata parçaları

        Kardelen Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

      • İlk olarak yumurta ve şeker köpüklü açık bir renk alana kadar çırpılır. Sıvı yağ ve su eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya eklenip karışımı söndürülmeden karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış borcama dökülür.
      • Önceden ısıtılmış 170 derecede 35 dk kadar pişirilir.
      • Muhallebi un, nişasta, şeker tencereye alınıp, karıştırılır. Üzerine süt eklenip karıştırılır. İlk önce toz malzemeleri karıştırmak topaklanmayı önleyecektir.
      • Muhallebimizi pişirince üzerine vanilya ve beyaz çikolata eklenip, karıştırılır. Ilıyan muhallebiye yarım kutu krema eklenir ve mikser ile çırpılır.
      • Süt sosu için; süt, krema ve şeker karıştırılıp hazırlanır. Pişen kekimiz soğuduktan sonra borcamdan çıkarılır ortadan ikiye kesilir. İlk katı borcama yerleştirilir.
      • Hazırladığımız süt sosun yarısı ile ilk kat ıslatılır. Muhallebinin yarısı üzerine yayılır. Arasına doğranmış çilek parçaları ve damla çikolata eklenir. Diğer kat üzerine kapatılır.
      • Kalan süt sos ile ikinci katımız da eşit şekilde ıslatılır ve kalan muhallebi üzerine yayılıp hindistan cevizi serpilir ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen pastamız dilimlenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder