1 Haziran 2022 Çarşamba

Karpatka Tarifi

 

Karpatka Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı su ( 200 ml)
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tereyağ ( 50-60 gram)
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için

  • 500 ml süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 kutu kremaÜzeri için
    • Pudra şekeri

      Karpatka Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Hamur için.Su, tuz, şeker ve tereyağını tencereye alalım.
    • Kaynayınca içine 1 su bardağı unu katalım güzelce 1 – 2 dakika karıştıralım.
    • Yoğun kıvam alınca kapatalım ve kaşıkla iyice ezerek karıştıralım un kalmasın.
    • Daha sonra içine 4 adet yumurtayı teker teker ekleyerek mikser ile çırpalım.
    • En son kabartma tozunu da ekleyerek biraz daha çırpalım ve hamurumuz hazır.
    • Hazır olan hamuru eşit şekilde 2 ye ayıralım.
    • Ayırdığımız hamurlardan birini altına yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak kalıba alalım ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dk pişirelim. ( fırın farkından dolayı süre değişebilir. İçine kürdan batırdığımızda temiz çıkmalı) ayırdığımız diğer hamura da aynı işlemi uygulayalım. ( kalıp 18-22 cm ebatlarında olsun daha büyük kalıpta hamur çok ince kalır. Ben 20 cm kullandım)
    • Krema için.** Vanilin, tereyağ ve kutu krema hariç malzemeyi tencereye alıp pişirelim.
    • Altını kapatıp tereyağ ve vanilin ekleyelim kenara alalım soğusun.
    • Soğumuş kremaya 1 adet kutu kremayı ekleyip mikserle iyice çırpalım pürüzsüz bir kıvam alsın.
    • ***İkisi de soğuduktan sonra pişen hamurlardan birini kaba alalım.
    • Üzerine kremamızı dökelim ve üstüne diğer hamuru koyalım dolaba kaldıralım en az 5-6 saat dolapta dinlensin. Hatta 1 gün önceden yapsanız çok daha güzel olur.
    • Hazır olan tatlımızın üzerine pudra şekeri dökerek ve dilersek meyvelerle süsleyerek servis edebiliriz.
    • Pudra şekerini servis esnasında dökmenizi tavsiye ederim çünkü hamur bir süre sonra şekeri emiyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder