Kuru Börülce Piyazı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuru börülce
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3 adet kornişon turşu
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 4 dal taze soğan
- 1 adet havuç
- yarım limon suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Kuru Börülce Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru börülce piyazı için öncelikle kuru börülceleri 1 gece öncesinden tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
- Ardından tencerenin kapağını kapatalım ve 1 gece bekletelim.
- Ertesi gün börülcelerimizin suyunu süzerek tekrar tencereye alalım ve üzerine bolca su ilave ederek hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. 25 dakika haşlamak yeterli gelecektir. Ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
- Haşlanan börülcelerin suyunu süzerek soğumaya bırakalım. Biz de bu arada diğer malzemeleri hazırlayalım.
- Öncelikle soğanı, maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayalım.
- Diğer taraftan kornişon turşuları küp küp doğrayalım.
- Ardından közlenmiş kırmızı biberi de yine küçük küçük doğrayalım.
- Son olarak havucunda kabuğunu soyarak rendeleyelim.
- Uygun bir kap içerisine soğuyan börülceyi, rendelediğimiz havucu, doğradığımız kırmızı biberi, kornişon turşu, maydanoz, taze soğan ve dereotunu, zeytinyağını, limonun suyunu, nar ekşisini ve tuzu ilave edelim. Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Kuru börülce salatamız servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder