Kıymalı Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet büyük soğan
- 150-200 gr kıyma
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 küçük soğan
- 1 küçük domates
- 1 sivri biber ( dilerseniz )
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım bulyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Çok az kimyon
- 6-7 dal maydanoz
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıcak su
Sosu için
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
- Çok az sıvı yağ
- Sıcak su
Yoğurt sosu için
- 5-6 kaşık yoğurt
- 2 diş sarımsak
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle büyük olan soğanları kabuklarını soyup sadece ortadan ikiye kesermiş gibi yarıdan kesin
- Kaynamış olan suyun içine atın 15 dakika kadar kaynatın. Kendi kendilerine ayrılacaklardır yeterince yumuşayınca bir kabın içine soğuk su koyup tek tek içine alın ellerinizle ayırın.
- Daha sonra bir kabın içine minik doğranmış domates biber ve soğanı doğrayın içine kıymasını ilave edin.
- Yıkanmış pirincini baharatlarını salçasını maydanozunu her şeyini atın. Bulyonumuzu çok az kaynamış suda eritip harcın içine ekleyip daha sonra iyice karıştırın.
- Soğanın bir başına koyup bir tatlı kaşığı kadar içe doğru kıvırıp sarmaya başlayın.
- Soğan bitene kadar harcı doldurup iyice sarın uygun bir tencereye alın eğer harcınız artar ise evinizde ne varsa kabak biber veya kapya biber varsa doldurabilirsiniz. Bapya biber olursa çok daha güzel oluyor. Eğer elinizde onlar da yoksa buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırabilirsiniz.
- Daha sonra tekrar yaptığınızda dolmanın içine ekleyebilirsiniz.
- Dolmaları yerleştirdikten sonra üzerine tuzunu yağını salçasını ve sıcak suyunu da üzerini hafif geçecek kadar koyun.
- Ocağın altını açın.
- Kaynamaya başlayınca kızın kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirmeye bırakın. Ara ara kontrol edin soğuyunca üzerine sarımsak lı yoğurt gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz 🙏.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder