Mercimek Çorbası (Zerdeçallı, Lokanta Usülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tepeleme çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yeterince tuz
- 1,5 lt kadar sıcak su
Mercimek Çorbası (Zerdeçallı, Lokanta Usülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından 1 yemek kaşığı unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Bu aşamada ocağın altını çok yakmayın, un yanmasın 🤗.
- Sonrasında 1 su bardağı kırmızı mercimeği, zerdeçal, tuz ve kimyonu ekleyip birkaç tur daha kavurun.
- Sıcak suyu ilave edin ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
- Mercimekler yumuşayınca çorbanızı blendırdan geçirin. Artık servise hazır :).
- Dilerseniz servis esnasında üzerine kızgın yağda kırmızı tatlı toz biber dökebilirsiniz ☺️ afiyet, şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder