1 Haziran 2022 Çarşamba

Patatesli Pratik Sarıyer Böreği Tarifi

 

Patatesli Pratik Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (40-45 adet)

İç harcı için :

  • 4-5 adet orta büyüklüğünde patates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için:

  • 100gr eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı maden suyu (soda)

    Patatesli Pratik Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayın.
  • Soğanı küp kesip zeytinyağa soyeleyin, salçayı ekleyip 2 tur kavurun ve haşlanmış patateslere ekleyin.
  • Baharatlarla hepsini güzelce ezerek harmanlayın.
  • Sosu bir kapta karıştırın. 2 adet yufka tezgaha alın.
  • 2 yemek kaşığı sos sürün 2 adet yufka üzerine örtün.
  • 1 yemek kaşığı tekrar sos sürün bir şerit patatesli harçtan koyup rulo şeklinde güzelce sarın.
  • Hepsini tepsiye dizin ve kalan sosun tamamını üzerine sürün.
  • 10 -15 dakika çekmesini bekleyin, parçalara kesin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • 40-45 dakika arası her fırın değişiklik gösterebilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder