Pratik Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram dana orta yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 5 adet böreklik yufka
Sos için :
- 1 su bardağı süt (oda ısısında)
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Pratik Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Harcı için soğanı doğrayıp iyice kavurun hafif renk alsın. Yüksek ateşte kıyma ilave edip beraber kavurun. Yarım su bardağı su ilave edip kapağı kapalı 1 saat pişirin. Harcınız lokum gibi olacak 👌 tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın.
- Sos için (tüm malzemeleri oda sıcaklığında olacak) malzemeleri karıştırın.
- Ben yuvarlak alüminyum tepsi kullandım siz neyse dilerseniz yapabilirsiniz. Birinci yufkanın tepsi boyunuza göre kenarları dışarı taşacak şekilde ayarlayın. Sos sürün.
- Daha sonra yufkayı parça parça edip büzüştürerek içine dizip sos gezdirin. 2-3 kat bu şekilde devam edin. Tekrar yufka koyup sos sürmeden kıymalı harcın yarısını yayın. Tekrar büzüştürüp sos sürerek 3-4 kat devam edin. Tekrar harç ilave edin.
- Tepsi yüksekliğe göre bi kaç kat daha yufka – sos. En üst katına kenarlara taşan yufkayı ve boşluk kaldıysa bi kaç parça yufka dizin. Böreği kesip sos sürün.
- Dilerseniz bu şekilde 1 gün önceden hazırlayıp streç ile kapatıp bi gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz. Sostan çok az ayırın ki pişirmeden önce sürün.
- 180 derece sıcak fırında (fan kapalı) 45 dk -1 saat pişirin. Süre fırınınıza bağlı.
- Pişince tereyağı sürün ve temiz bi bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
- Kesilmiş yerlerden bıçak ile geçip servis edin. Afiyet olsun
Üzeri için pişince
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder