3 Haziran 2022 Cuma

Pratik Kıymalı Börek Tarifi

 

Pratik Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 5 adet böreklik yufka

Sos için :

  • 1 su bardağı süt (oda ısısında)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Üzeri için pişince

    • 1 tatlı kaşığı tereyağı

      Pratik Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Harcı için soğanı doğrayıp iyice kavurun hafif renk alsın. Yüksek ateşte kıyma ilave edip beraber kavurun. Yarım su bardağı su ilave edip kapağı kapalı 1 saat pişirin. Harcınız lokum gibi olacak 👌 tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın.
    • Sos için (tüm malzemeleri oda sıcaklığında olacak) malzemeleri karıştırın.
    • Ben yuvarlak alüminyum tepsi kullandım siz neyse dilerseniz yapabilirsiniz. Birinci yufkanın tepsi boyunuza göre kenarları dışarı taşacak şekilde ayarlayın. Sos sürün.
    • Daha sonra yufkayı parça parça edip büzüştürerek içine dizip sos gezdirin. 2-3 kat bu şekilde devam edin. Tekrar yufka koyup sos sürmeden kıymalı harcın yarısını yayın. Tekrar büzüştürüp sos sürerek 3-4 kat devam edin. Tekrar harç ilave edin.
    • Tepsi yüksekliğe göre bi kaç kat daha yufka – sos. En üst katına kenarlara taşan yufkayı ve boşluk kaldıysa bi kaç parça yufka dizin. Böreği kesip sos sürün.
    • Dilerseniz bu şekilde 1 gün önceden hazırlayıp streç ile kapatıp bi gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz. Sostan çok az ayırın ki pişirmeden önce sürün.
    • 180 derece sıcak fırında (fan kapalı) 45 dk -1 saat pişirin. Süre fırınınıza bağlı.
    • Pişince tereyağı sürün ve temiz bi bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
    • Kesilmiş yerlerden bıçak ile geçip servis edin. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder