Tavuklu Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk kuşbaşı (Ben but eti kullandım)
- 3 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 6 adet biber
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- Kekik karabiber kimyon
- Tuz
Tavuklu Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates ve patlıcanları iri iri doğrayıp kızartalım. Diğer sebzeleri kızartmadan sadece doğrayalım. Tepsiye kuşbaşı etimizi kızarttığımız ve çiğ olan sebzeleri koyalım.
- Bir kasede salça su ve baharatları çırpalım tuzunu da ekleyelim yemeğimizin üzerine bu karışımı döküp harmanlayalım.
- Islattığımız yağlı kağıdı yemeğimizin üzerini kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika bu şekilde pişirelim.
- Daha sonra yağlı kağıdı alıp 10 dakikada kızarması için pişirelim kesinlikle devamı olmuyor çok lezzetli yemek oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder