2 Haziran 2022 Perşembe

Tavuklu Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk kuşbaşı (Ben but eti kullandım)
  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 6 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Kekik karabiber kimyon
  • Tuz

    Tavuklu Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates ve patlıcanları iri iri doğrayıp kızartalım. Diğer sebzeleri kızartmadan sadece doğrayalım. Tepsiye kuşbaşı etimizi kızarttığımız ve çiğ olan sebzeleri koyalım.
  • Bir kasede salça su ve baharatları çırpalım tuzunu da ekleyelim yemeğimizin üzerine bu karışımı döküp harmanlayalım.
  • Islattığımız yağlı kağıdı yemeğimizin üzerini kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika bu şekilde pişirelim.
  • Daha sonra yağlı kağıdı alıp 10 dakikada kızarması için pişirelim kesinlikle devamı olmuyor çok lezzetli yemek oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder