3 Haziran 2022 Cuma

Yemelere Doyulmayan Siverek Tava Tarifi

 

Yemelere Doyulmayan Siverek Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 500 gram kuşbaşı
  • 5 adet orta boy domates
  • 4 adet orta boy kapya biber
  • 1 baş büyükçe sarımsak
  • Yarım su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Bardak ölçüsü 200 ml 

Yemelere Doyulmayan Siverek Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Domates ve biberi ince ince keselim
  2. Sarımsağı soyup ince keselim kuşbaşı eti küçük küçük keselim .
  3. Yemeğimizi yapacağımız tepsiye kıyma kuşbaşı et, domates, biber ,sarımsak ,salça ,sıvı yağ, baharatlar hepsini koyalım çok güzel yoğuralım.
  4. Tepsimize güzel bir şekilde yayalım.
  5. Üzerine yarım su bardağı su gezdirelim tereyağı küp küp üzerine koyalım.
  6. Tepsimizi yağlı kağıtla kapatalım.
  7. Üzerine de folyoyla güzelce kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder