Yemelere Doyulmayan Siverek Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 500 gram kuşbaşı
- 5 adet orta boy domates
- 4 adet orta boy kapya biber
- 1 baş büyükçe sarımsak
- Yarım su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Bardak ölçüsü 200 ml
Yemelere Doyulmayan Siverek Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domates ve biberi ince ince keselim
- Sarımsağı soyup ince keselim kuşbaşı eti küçük küçük keselim .
- Yemeğimizi yapacağımız tepsiye kıyma kuşbaşı et, domates, biber ,sarımsak ,salça ,sıvı yağ, baharatlar hepsini koyalım çok güzel yoğuralım.
- Tepsimize güzel bir şekilde yayalım.
- Üzerine yarım su bardağı su gezdirelim tereyağı küp küp üzerine koyalım.
- Tepsimizi yağlı kağıtla kapatalım.
- Üzerine de folyoyla güzelce kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder