2 Haziran 2022 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-6 adet enginar
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 su bardağı bezelye (Dondurulmuş tercih ettim)
  • Bolca zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve patatesimizi küp küp doğrayalım. Bolca zeytinyağı döktüğümüz tenceremizde birleştirelim üzerine bezelyemizi de ekleyerek 15 dk boyunca ara ara karıştırarak kızartalım (Malzemeleriniz dağılmayacak şekilde)
  • Pişirme işleminin 5. Dakikasında baharatlarımızı ilave edelim.
  • Kaynatmış olduğumuz sıcak su içerisine bir tutam tuz ekleyerek, enginarlarımızı 15 dakika haşlayalım (Enginarımızın cinsine göre yaklaşık olarak 15 -25 dk aralığında pişirme süresi olacaktır)
  • Enginarlarımızın bir çatal yardımıyla pişmişliğini kontrol edebiliriz, çatal takılıp, çıkmadığı zaman alabilirsiniz.
  • Bu iki işlemi tamamladıktan sonra, kızartma yaptığımız tencerede haşladığımız enginarları alta gelecek şekilde diğer malzemelerimizi çanaklara dolduralım.
  • Yaklaşık 8-10 dakika kadar özdeşleşmesi için kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen enginarlarımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Sizin emeğiniz, sizin yemeğiniz. Afiyet olsun. ♡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder