Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4-6 adet enginar
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 1 su bardağı bezelye (Dondurulmuş tercih ettim)
- Bolca zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuç ve patatesimizi küp küp doğrayalım. Bolca zeytinyağı döktüğümüz tenceremizde birleştirelim üzerine bezelyemizi de ekleyerek 15 dk boyunca ara ara karıştırarak kızartalım (Malzemeleriniz dağılmayacak şekilde)
- Pişirme işleminin 5. Dakikasında baharatlarımızı ilave edelim.
- Kaynatmış olduğumuz sıcak su içerisine bir tutam tuz ekleyerek, enginarlarımızı 15 dakika haşlayalım (Enginarımızın cinsine göre yaklaşık olarak 15 -25 dk aralığında pişirme süresi olacaktır)
- Enginarlarımızın bir çatal yardımıyla pişmişliğini kontrol edebiliriz, çatal takılıp, çıkmadığı zaman alabilirsiniz.
- Bu iki işlemi tamamladıktan sonra, kızartma yaptığımız tencerede haşladığımız enginarları alta gelecek şekilde diğer malzemelerimizi çanaklara dolduralım.
- Yaklaşık 8-10 dakika kadar özdeşleşmesi için kısık ateşte pişirelim.
- Pişen enginarlarımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Sizin emeğiniz, sizin yemeğiniz. Afiyet olsun. ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder