Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 80 gr bitter
- 125 g tereyağı
Nasıl Yapılır?
- 4 kişilik sufle için öncelikle uygun bir tavaya tereyağını alarak eritelim ve ocağı kapatalım.
- İçerisine çikolatayı ekleyelim, karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Kek harcı için ayrı bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt, tuz, erittiğimiz tereyağlı çikolatalı karışım, un ve kakaoyu ilave ederek tüm malzemeler güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
- Kullanacağımız kapları tereyağı ile yağlayalım. Bu şekilde yağladığımızda suflelerimiz kabından rahatlıkla ayrılacaktır.
- Sufle hamurumuzu kaplara eşit bir şekilde paylaştıralım.
- Suflelerimizin ortasına bitter çikolata batıralım. Bu aşama zorunlu değil, dilerseniz çikolata batırmadan da hazırlayabilirsiniz.
- Suflelerimizi önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım. Eğer kaplarınız küçükse 8 dakika pişirmenizde yeterli gelecektir.
- Sürenin sonunda fırından aldığımız sufleleri servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder