29 Temmuz 2022 Cuma

Mangal Lezzetinde Soslu Lokum Pirzola Ve Fırın Patates Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg pirzola
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, kimyon

Fırın patates için

  • 5-6 küçük boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Et için gerekli olan marinasyon malzemelerini bir kasede karıştırın.
  • Etleri ekleyip her yerini sosla kaplayın.
  • Üzerini streçleyerek veya kapatarak buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.
  • 1 gece bekletirseniz daha iyi olur. Bu şekilde yumuşacık olacaktır.
  • Sonrasında fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine su ile ıslatılmış pişirme kağıdı serin. Bu şekilde buhar etkisi yaparak daha güzel pişecektir.
  • Patatesleri elma dilim doğrayın.
  • Yağ ve tuzla harmanlayıp diğer bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ayarda 200 derecede üzerleri kızarana kadar kontrollü pişirin. ( altlı üstlü yerleştirerek) (30-35dk ) ilk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder