Malzemeler
- 1 kg pirzola
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, kimyon
Fırın patates için
- 5-6 küçük boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Et için gerekli olan marinasyon malzemelerini bir kasede karıştırın.
- Etleri ekleyip her yerini sosla kaplayın.
- Üzerini streçleyerek veya kapatarak buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.
- 1 gece bekletirseniz daha iyi olur. Bu şekilde yumuşacık olacaktır.
- Sonrasında fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
- Üzerine su ile ıslatılmış pişirme kağıdı serin. Bu şekilde buhar etkisi yaparak daha güzel pişecektir.
- Patatesleri elma dilim doğrayın.
- Yağ ve tuzla harmanlayıp diğer bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ayarda 200 derecede üzerleri kızarana kadar kontrollü pişirin. ( altlı üstlü yerleştirerek) (30-35dk ) ilk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder