26 Temmuz 2022 Salı

Alman Pastası Tarifi

 

Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kreması için:

    • 500 ml süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • Yarım su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya (veya vanilya özü)
    • 1 kutu kremanın yarısı

      Nasıl Yapılır?

    • İlk önce keki yapalım.Uygun bir kaba yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpalım.
    • Ardından tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
    • Kelepçemizin üzerine dökelim 160°’de ortalama 20 25 dakika kadar pişirelim.
    • Kremamızı yapalım.
    • Uygun bir tencereye tüm malzemeleri ekleyelim krema hariç ve çırpalım.
    • Ocağın üstüne kısık ateşte pişirelim.
    • Koyulaşınca altını kapatalım ılığıma bırakalım.
    • Son olarak yarım kutu paket kremamızı ekleyelim.
    • Kekimizi alalım ortasını bölelim kremayı ekleyin üzerine de diğer keki ekleyelim.
    • Son olarak sunumu için pudra şekerini serpiştirilen deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder