Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya (veya vanilya özü)
- 1 kutu kremanın yarısı
Nasıl Yapılır?
- İlk önce keki yapalım.Uygun bir kaba yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpalım.
- Ardından tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Kelepçemizin üzerine dökelim 160°’de ortalama 20 25 dakika kadar pişirelim.
- Kremamızı yapalım.
- Uygun bir tencereye tüm malzemeleri ekleyelim krema hariç ve çırpalım.
- Ocağın üstüne kısık ateşte pişirelim.
- Koyulaşınca altını kapatalım ılığıma bırakalım.
- Son olarak yarım kutu paket kremamızı ekleyelim.
- Kekimizi alalım ortasını bölelim kremayı ekleyin üzerine de diğer keki ekleyelim.
- Son olarak sunumu için pudra şekerini serpiştirilen deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kreması için:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder