Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılacak)
- 1 klasik su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı yoğurt (Bardaktan 1 parmak eksik)
- 1 su bardağı dolusu şeker
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım, yoğurt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım. 4. bardaktan sonra kontrollü olalım ele yapışan bir hamur elde edelim (Elimize yapışıyor diye daha fazla un ilave etmeyelim kurabiyeler sert olur buna dikkat edelim)
- Hamuru toparlamak için avucumuzun içine bir çay kaşığı yağ dökerek yoğurma işlemini tamalayim. Tepsiye pişirme kağıdı serelim.
- Hamurdan cevizden büyük parçalar alarak yuvarlayıp tepsiye dizelim (Bu hamurdan 24 adet kurabiye oldu)
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, şeker serpelim ve 180 derecede alt üst ayarda önceden ısınmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Kurabiyeler kabarıp çatladılar harika oldu 👍 denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder