23 Temmuz 2022 Cumartesi

Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi

 

Malzemeler

  • 9 adet tavuk baget

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Tamamlayıcıları:

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 5 adet yeşil sivri biber
  • 5 adet çeri domates

    Nasıl Yapılır?

  • Sosumuz için; soğan ve bagetler hariç bütün malzemeler derince bir kaba alınıp, harmanlanır. Sarımsak mutlaka ezilmiş olmalıdır.
  • Sırasıyla; yarım ay şekilde şerit doğranmış soğanlar ve bagetler eklenerek nazikçe tavuğumuzun her yeri soslanır.
  • ⭐️⭐️ Streç filmle üstü kapalı 20/25 dakika bekletmeniz kafidir. Büyük bir borcam veya fırın tepsisi üzerine karışım dökülür.
  • Kalın-küp doğradığımız patateslerimiz, ve yuvarlak form kazandırdığımız havuçlarımız da ilave edilerek son bir kez daha harç karıştırılır. Dilerseniz patates ve havuçları sosa katmadan biber ve domateslerle birlikte tepsiye de alabilirsiniz.
  • Tepsi üzerine dengeli bir şekilde yayıp, yer yer biberlerimiz ve 4 parçaya ayırdığımız çerilerimiz eklenir.
  • Önceden ısıtılmış 220° fırında ilk 25 dakika kontrollü pişirildikten sonra, derece 190/200 arasına getirilip 35 dakika daha pişirilerek süre tamamlanır.
  • 🌟Fırınlar arasında güç farkı olabileceğinden, herkes fırının huyunu bilir. 😁😁 Kontrollü bir pişirme süreci yapılmalıdır.

    💚Dışı nar, içi pamuk bagetlerimiz servise hazırdır. 😊💕🎉💫

    Afiyet olsun🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder