Malzemeler
- 3 -4 adet kalın patlıcan
- 2 adet soğan
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak geniş büyük bir tavaya zeytin yağını alalım fotodaki gibi büyük halka şeklinde doğradığımız soğanları ve biberleri ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Daha sonra kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim baharatları da ilave edip kapağını kapatalım.
- Sarımsakları küçük küçük doğrayalım ilave edelim. Orta ateşte domateslerin sulanmasını bekleyelim.
- Daha sonra salçaları ekleyelim ve kavuralım. Büyük büyük doğradığımız patlıcanları ekleyelim biraz karıştıralım, kavuralım.
- 2-3 dakika daha sonra suyu ilave edelim ve kapağını kapatıp, orta ateşte pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder