Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşık su
- 1 kaşık sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Islatmak için;
- 2.5 su bardağı süt
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Sosu için;
- 2 paket bitter çikolata
- 200 ml sıvı krema
Nasıl Yapılır?
- Tatlımıza ilk olarak kremadan başlıyoruz. İsterseniz kremayı bir gece öncesinde hazırlayabilirsiniz.
- Kreması için kremşanti hariç diğer bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuduğunda kremşantiyi ekleyip blenderden geçiyoruz. (benim blender sorun çıkarttığı için biraz pürüzlü oldu).
- Keki için yumurta ve şekeri mikserler çırpıyoruz.
- Su ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek ilave ediyoruz.
- Tahta kaşıkla iyice karıştırıp tereyağ ile yağlanmış kare borcama (28cm) döküyoruz.
- 170 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Kek ılıyınca sütle ıslatıyoruz.
- Üzerine kremayı döküyoruz.
- Çikolata ve kremayı benmari usulü eritip tatlımızın üzerine yayıyoruz.
- Dolapta 2 saat kadar dinlendimi tatlımız servise hazır. Ben fındık ve fıstıkla servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder