17 Temmuz 2022 Pazar

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuzu ciğer
  • 4 tane patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Un
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik

Kızartmak için;

  • Yag

    Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri küp küp doğruyoruz kızgın yağda kızartıp, bir kaba alıyoruz.
  • Patatesler bitikten sonra küp küp doğradığımız zarını ayırdığımız ciğeri bir tepsiye un, pul biber, tuz karıştırıp, ciğeri una buluyoruz elimizle fazla unu eliyoruz.
  • Kızgın yağa atıyoruz kızarınca alıyoruz patateslerin olduğu tabağa alıyoruz.
  • Ciğerleri kızarttıktan sonra soğanları jülyen doğruyoruz patates ve ciğerler karıştırıyoruz.
  • Bir tutam maydanoz ve baharatları ve tuzu ekleyip, iyice karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder