Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuzu ciğer
- 4 tane patates
- 2 tane kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- Un
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
Kızartmak için;
- Yag
Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri küp küp doğruyoruz kızgın yağda kızartıp, bir kaba alıyoruz.
- Patatesler bitikten sonra küp küp doğradığımız zarını ayırdığımız ciğeri bir tepsiye un, pul biber, tuz karıştırıp, ciğeri una buluyoruz elimizle fazla unu eliyoruz.
- Kızgın yağa atıyoruz kızarınca alıyoruz patateslerin olduğu tabağa alıyoruz.
- Ciğerleri kızarttıktan sonra soğanları jülyen doğruyoruz patates ve ciğerler karıştırıyoruz.
- Bir tutam maydanoz ve baharatları ve tuzu ekleyip, iyice karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder