Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- Yarım su bardağı ılık su (100 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 kase lor peyniri, kaşar peyniri, maydanoz karışımı
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına ılık su, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtanın akını ekleyerek tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
- Unun bir kısmını, instant maya, şeker ve tuzu da ekleyerek malzemeleri elimizle karıştıralı ve hamuru yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz toparlandıktan sonra üzerini streç film ile kapatıp temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda mayalanan hamurumuzun üzerinden streci çıkartalım ve hamurun havasını çıkardıktan sonra tezgaha alarak son kez toparlayalım.
- Hamurumuzu bir bıçak ya da hamur kesici yardımıyla önce 2 ardından her parçayı da 12 eşit parçaya bölelim.
- Hamur parçalarını elimizde yuvarlayalım ve beze haline getirelim.
- Bezelerden 1 tanesini alalım, elimizle bastırarak genişletelim. Ardından ortasına iç harcından koyalım ve D şeklinde kapatarak kenarlarına bastıralım. Diğer bezelerimizi de aynı şekilde hazırlayalım. Ben bu tarifte iç harç olarak lor peynir, kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırdım. Siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
- Şekillendirdiğimiz poğaçalarımızı fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
- 15 dakika kadar poğaçalarımızı tepsi mayası için dinlendirelim.
- Ardından poğaçalarımızın üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpelim ve önceden
- ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen poğaçalarımızı fırından alalım, servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder