27 Temmuz 2022 Çarşamba

Peynirli Puf Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • Yarım su bardağı ılık su (100 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 kase lor peyniri, kaşar peyniri, maydanoz karışımı

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu

    Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına ılık su, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtanın akını ekleyerek tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  • Unun bir kısmını, instant maya, şeker ve tuzu da ekleyerek malzemeleri elimizle karıştıralı ve hamuru yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra üzerini streç film ile kapatıp temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda mayalanan hamurumuzun üzerinden streci çıkartalım ve hamurun havasını çıkardıktan sonra tezgaha alarak son kez toparlayalım.
  • Hamurumuzu bir bıçak ya da hamur kesici yardımıyla önce 2 ardından her parçayı da 12 eşit parçaya bölelim.
  • Hamur parçalarını elimizde yuvarlayalım ve beze haline getirelim.
  • Bezelerden 1 tanesini alalım, elimizle bastırarak genişletelim. Ardından ortasına iç harcından koyalım ve D şeklinde kapatarak kenarlarına bastıralım. Diğer bezelerimizi de aynı şekilde hazırlayalım. Ben bu tarifte iç harç olarak lor peynir, kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırdım. Siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
  • Şekillendirdiğimiz poğaçalarımızı fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
  • 15 dakika kadar poğaçalarımızı tepsi mayası için dinlendirelim.
  • Ardından poğaçalarımızın üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpelim ve önceden
  • ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen poğaçalarımızı fırından alalım, servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder