2 Temmuz 2022 Cumartesi

Babaanne Usulü Vişne Reçeli Tarifi

 

Babaanne Usulü Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg vişne
  • 3 kg şeker
  • 1 litre su
  • Yarım limon suyu+1 dilim limon
  • 1 çay kaşığı tereyağı

    Babaanne Usulü Vişne Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Vişneleri temizleyip yıkayalım. Fakat çekirdeklerini çıkarmayalım. Çekirdeklerini çıkarttığımız vişnelerin suyu çıkar fakat çabuk dağılır.
  • Ben vişne reçelini akşamdan şekere koymuyorum çünkü vişnelerin rengi ve tadı değişiyor. Bu yüzden yani şekerde bekletmediğimizden dolayı 1 litre su ekliyoruz😊.
  • Vişne, şeker ve suyu tencereye alalım. Orta ateşte kaynatıp rengini ve suyunu bırakan vişneleri kevgirle çıkartalım.
  • Geride kalan vişne suyunu şerbet kıvamına gelene kadar orta ateşte kaynatalım ve ara ara biriken köpükleri kaşıkla alalım.
  • Şerbet kıvamına gelen vişne suyuna daha önce kenara çıkarttığımız vişneleri ekleyelim. Üzerindeki köpükleri kaşıkla almaya devam edelim.
  • Burada önemli bir ayrıntı: yarım limonun 🍋suyunu içine sıkalım, bir dilim limonu 🍋ise içine atalım😊.
  • Limon sıktıktan sonra ocağın altını kısalım ve 1 çay kaşığı tereyağı🧈 ekleyelim.
  • Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kaynaması yeterli olacaktır.
  • Porselen tabağımıza alıp kıvamını kontrol edelim.
  • Bu tarifimizde meyve miktarı ile su miktarı dengesi fotoğrafta da göreceğiniz şekilde biraz sulu bir şekilde. Çünkü biz ekmeği banmak istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder