Babaanne Usulü Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kg vişne
- 3 kg şeker
- 1 litre su
- Yarım limon suyu+1 dilim limon
- 1 çay kaşığı tereyağı
Babaanne Usulü Vişne Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Vişneleri temizleyip yıkayalım. Fakat çekirdeklerini çıkarmayalım. Çekirdeklerini çıkarttığımız vişnelerin suyu çıkar fakat çabuk dağılır.
- Ben vişne reçelini akşamdan şekere koymuyorum çünkü vişnelerin rengi ve tadı değişiyor. Bu yüzden yani şekerde bekletmediğimizden dolayı 1 litre su ekliyoruz😊.
- Vişne, şeker ve suyu tencereye alalım. Orta ateşte kaynatıp rengini ve suyunu bırakan vişneleri kevgirle çıkartalım.
- Geride kalan vişne suyunu şerbet kıvamına gelene kadar orta ateşte kaynatalım ve ara ara biriken köpükleri kaşıkla alalım.
- Şerbet kıvamına gelen vişne suyuna daha önce kenara çıkarttığımız vişneleri ekleyelim. Üzerindeki köpükleri kaşıkla almaya devam edelim.
- Burada önemli bir ayrıntı: yarım limonun 🍋suyunu içine sıkalım, bir dilim limonu 🍋ise içine atalım😊.
- Limon sıktıktan sonra ocağın altını kısalım ve 1 çay kaşığı tereyağı🧈 ekleyelim.
- Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kaynaması yeterli olacaktır.
- Porselen tabağımıza alıp kıvamını kontrol edelim.
- Bu tarifimizde meyve miktarı ile su miktarı dengesi fotoğrafta da göreceğiniz şekilde biraz sulu bir şekilde. Çünkü biz ekmeği banmak istiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder